top of page
Over mij
IMG_2959.jpg

Twan van Tilburg
Boomtechnisch adviseur

Mijn naam is Twan van Tilburg. Ik ben een echte geboren en getogen Astenaar uit de provincie Noord-Brabant. Mijn hele leven ben ik al gefascineerd van bomen. Het beklimmen van bomen en het er vervolgens weer uitvallen. Het leren omgaan met gevaren van bomen, maar ook al het moois wat bomen te bieden hebben, trokken mij toen en nu nog steeds aan. Vooral hoe een boom groeit, zich ontwikkelt en vooral hoe je een boom kunt lezen interesseert mij enorm.

In mijn jeugd woonden wij aan de rand van het dorp. Als het even kon waren wij bezig met het bouwen van boomhutten, het bouwen van bruggen met boomstammen en al wat we wisten te verzinnen in de bossen om ons heen. 

 

Op een gegeven moment werd er verlangd een beroepskeuze te maken. Voor mij was het dan ook niet moeilijk, het werd de land- en tuinbouwschool. Vervolgens ging ik naar de middelbare tuinbouwschool waar ik de richting van hovenier heb gekozen. Ook tijdens deze opleiding bleef mijn interesse in bomen prominent aanwezig.

 

In de loop der jaren heb ik veel werkervaring op mogen doen. Daarnaast heb ik de opleiding boomveiligheidscontroleur en boomtaxateur mogen halen. Ook ben ik in 2019 gestart met de opleiding ‘boomtechnisch adviseur’. Deze opleiding heb ik in november 2020 afgerond.

Heb je vragen over bomen wat betreft onderhoud, het aanplanten van bomen incl. groeiplaatsverbetering, een kwaliteitsbeoordeling of zelfs het inventariseren voor het verplanten van bomen, ben je bij mij aan het juiste adres.

bottom of page